Mijn naam is Pieter van der Velden. Ik ben geboren in Seoul, Zuid-Korea. Op twee jarige leeftijd ben ik geadopteerd en woon sindsdien in Nederland. Gedurende mijn jeugd ben ik door mijn ouders altijd gestimuleerd om veel te sporten en is gaandeweg het idee en de interesse ontstaan om hier iets meer mee te doen. Nadat ik een haptonoom ontmoette en kennis maakte met zijn manier van mensen aanraken, bleek dit erg aan te sluiten op mijn visie van het weer in beweging brengen van de mens.  Zodoende is mij steeds duidelijker geworden wat ik met mijn leven wil namelijk iets betekenen voor andere mensen.

Toen ik mij nader ging verdiepen in haptonomie bleek het al snel een combinatie van studies te zijn en was het niet mogelijk na de middelbare school direct haptonomie te studeren. Om haptonomie te gaan studeren is psychologie of fysiotherapie vereist als vooropleiding. Al van jongst af aan zijn dit mijn interesse gebieden geweest. Ik heb toen voor fysiotherapie gekozen omdat ik meer over het menselijk lichaam wilde weten. Begin 2002 ben ik afgestudeerd en heb sindsdien in verschillende praktijken gewerkt waaronder een haptonomie praktijk. Ik had nog steeds het idee om haptonomie te gaan doen, maar ik vond het verstandig om eerst wat werkervaring op te doen. Na verloop van tijd, kwam ik erachter dat fysiotherapie een veel breder vak is dan ik oorspronkelijk had gedacht.  Op dat moment heb ik de keuze gemaakt eerst meer over het menselijk lichaam te willen weten, voordat ik mij bezig zou gaan houden met de psyche.

In september 2003 ben ik begonnen met de vervolgopleiding OMT. Dit is een opleiding die zich voornamelijk bezighoudt met het diagnosticeren van houdings- en bewegingsproblemen.

De stichter van de opleiding is een grootheid op het gebied van de manuele therapie. Zijn naam is Hans van den Berg. Niet alleen is hij een zeer kundig man, hij heeft ook de gave van het overbrengen van zijn enthousiasme omtrent het vak.  

Nadat ik begin 2008 mijn diploma heb gehaald, ben ik sindsdien werkzaam als orthopedisch manueel therapeut en ben ik per 1 juni 2010 mijn eigen praktijk begonnen.  Sinds 1 januari 2011 heb ik mij aangesloten bij MoVeS,  waarna onze wegen weer gescheiden zijn per 1 juni 2013. 

 

Per maart 2017 heb ik mijn master manuele therapie afgerond met als afstudeeronderzoek de tussenwervelschijf van de lage rug.